ΓΔ: 2096.8 -0.14% Τζίρος: 37.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:37
΄Το νησί της Ίου
Φωτογραφία Shutterstock

Η Ίος ξεχωρίζει για το παραδοσιακό σκοτύρι στις επιλογές Ολλανδών τουριστών

Έρευνα του Griekenland.net ανέδειξε την Ίο ως κορυφαίο προορισμό για Ολλανδούς τουρίστες χάρη στο παραδοσιακό σκοτύρι, επιβεβαιώνοντας τα ελληνικά τυριά ως αυθεντικό «σουβενίρ».

«Τα Ελληνικά τυριά αναδεικνύονται στο γνησιότερο και το πιο επιδραστικό αναμνηστικό των τουριστικών προορισμών» καταλήγει η έρευνα του Griekenland.net που ειδικεύεται στις διακοπές των Ολλανδών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, «η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα του ελαιόλαδου, του οίνου και των ηλιόλουστων ακτών. Είναι επίσης ένας πραγματικός παράδεισος για τους φίλους του τυριού. 

Με πάνω από 60 παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, χειροποίητα από γενιά σε γενιά, η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τυριών στην Ευρώπη. Η φέτα η οποία παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι αναμφίβολα το πιο γνωστό είδος, αλλά όσοι εμβαθύνουν, θα ανακαλύψουν μια πλούσια παλέτα γεύσεων από μαλακά, δροσιστικά τυριά μέχρι πικάντικες, παλαιωμένες ποικιλίες που έχουν κερδίσει ακόμη και διεθνή βραβεία».

Μελετώντας τις προτιμήσεις και εντυπώσεις των αναγνωστών, η ιστοσελίδα εντοπίζει στη συνέχεια τις τουριστικές περιοχές και τους παραγωγούς τυριών που επιλέγουν οι Ολλανδοί. Μεταξύ δέκα προορισμών από τις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Επτάνησα, την Κρήτη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Στερεά Ελλάδα, η Ίος καταλαμβάνει την πρώτη θέση με το τοπικό σκοτύρι.

Όπως αναφέρεται: «αυτό το κρεμώδες, ελαφρώς ξινό κατσικίσιο τυρί είναι το καμάρι της Ίου. Με γεύση φρέσκια και πικάντικη, το σκοτύρι, παρασκευάζεται πολλές γενιές πίσω, από οικογένειες που εκτρέφουν κοπάδια με ελεύθερη βοσκή στο άγριο τοπίο του νησιού. 

Στην Ίο ξεχωρίζουν δύο τυροκομεία. Στο Διασέλι, υπάρχει η δυνατότητα της δοκιμής καθώς και της παρακολούθησης του αυθεντικού τρόπου παρασκευής, ενώ και το Νιότικο παρασκευάζει τυρί σύμφωνα με τις Κυκλαδίτικες παραδόσεις».

«Η Ίος δεν είναι μόνο διασκέδαση ή χαλάρωση σε μια χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι ένα νησί με πολλά μυστικά και ευχάριστες εκπλήξεις στην υψηλή και τη χαμηλή σεζόν. H γαστρονομία, ο πολιτισμός και τα activities στο νησί προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες κάθε χρόνο και εμπλουτίζουν τις επιλογές του επισκέπτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορά Γιουβού Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Χωρίς βίζα για τουρίστες, άνοδος του τουρισμού και διαπροσωπικών σχέσεων

Η Κίνα ενισχύει συνεχώς τις πολιτικές απαλλαγής από βίζα, τονώνοντας τον διεθνή τουρισμό και τις ανταλλαγές. Στο Πεκίνο, οι τουρίστες αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση, ενώ οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 35%.
The-Dolli-Hotel-Grecotel
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Έξοδος» στο εξωτερικό με νέο ξενοδοχείο και επενδύσεις 1 δισ. για τη Grecotel

Η Grecotel με επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. έως το 2030, επεκτείνεται σε έξι νέους προορισμούς και προχωρά σε διεθνές άνοιγμα. Η ισχυρή συμβολή στον ελληνικό τουρισμό με 40 resorts και 7.500 εργαζόμενους.
καρχαρίας στον ωκεανό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Ελβετοί τουρίστες τα θύματα επίθεσης καρχαρία στην ανατολική ακτή

Ελβετίδα τουρίστρια σκοτώθηκε και Ελβετός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση καρχαρία σε παραλία στην ανατολική Αυστραλία. Η νεαρή γυναίκα πέθανε επί τόπου, ενώ ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Νέα δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό με αύξηση εσόδων 9%

Στην εκδήλωση «Ο Τουρισμός αλλάζει–Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί», η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέδειξε την άνοδο εσόδων και αφίξεων, τον στρατηγικό σχεδιασμό για βιώσιμες υποδομές και τη νέα ευρωπαϊκή διάσταση του κλάδου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο τουρισμός αλλάζει και η Ελλάδα στοχεύει στην παγκόσμια πρωτιά

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη συνεχή άνοδο του ελληνικού τουρισμού, τη νέα ευρωπαϊκή διάσταση με Έλληνα επίτροπο, τα έργα υποδομής και τη νέα συλλογική σύμβαση, τονίζοντας την ανάγκη διαρκούς αναβάθμισης του κλάδου.