ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα
Αυθεντικά ελληνικά προϊόντα με φέτα, ελιές και ντοματίνια σε παραδοσιακή παρουσίαση.

Η Ελλάδα στην έκθεση National Geographic Traveller Food Festival

Η έκθεση απευθύνεται σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και τα πολυτελή ταξίδια. Υπολογίζεται, ότι θα την επισκεφθούν πάνω από 6.000 άτομα.

Με στόχο την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η Ελλάδα θα συμμετάσχει το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου στην έκθεση «National Geographic Traveller Food Festival» στο Λονδίνο, που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller.

«Η συμμετοχή του ΕΟΤ στη εν λόγω στοχευμένη έκθεση εντάσσεται στη στρατηγική τουρισμού για προβολή της Ελλάδας μέσα από μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους υποψήφιους ταξιδιώτες να επιλέξουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διακοπών», επεσήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη. Όπως ανέφερε η κ. Σκαρβέλη, «το βρετανικό κοινό αγαπά την ελληνική κουζίνα και στόχος μας είναι οι επισκέπτες της έκθεσης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις γεύσεις τους από τοπικά προϊόντα και συνταγές που θα τους κάνουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση απευθύνεται σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και τα πολυτελή ταξίδια. Υπολογίζεται, δε, ότι θα την επισκεφθούν πάνω από 6.000 άτομα. Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της εστίασης αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως στο πρόγραμμά της εντάσσονται σεμινάρια και εργαστήρια μαγειρικής που θα πραγματοποιηθούν από διεθνούς φήμης σεφ.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δύο περίπτερα. Σε αυτά εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τοπικά εδέσματα και να δοκιμάσουν ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Παράλληλα, ο ΕΟΤ έχει εξασφαλίσει και ένα από τα δύο θέατρα των εργαστηρίων μαγειρικής. Εκεί Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα και συνταγές από διάφορους ελληνικούς προορισμούς σε συνολικά επτά εκδηλώσεις.

H ελληνική συμμετοχή θα πλαισιώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με σεφ της Aldemar η οποία θα συμμετέχει και με τη δράση της Symposio, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σεφ από τα ξενοδοχεία Mitsis και τη Θεσσαλονίκη που έχει οριστεί από την UNESCO ως πόλη γαστρονομίας. Θα συμμετάσχουν, επίσης, η νικήτρια του Master chef UK 2019, Ειρήνη Τζώρτζογλου, και ο σεφ Τηλέμαχος Αργυρίου.

Την έκθεση θα επισκεφθεί και τις δύο ημέρες η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσωτερικό Ελ. Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αεροδρόμια: Σχεδόν 80 εκατ. επιβάτες το εντεκάμηνο του 2025

Σημαντική αύξηση 9,5% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το εντεκάμηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2025, με σχεδόν 80 εκατ. επιβάτες και άνοδο τόσο στις πτήσεις όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ.
Όλυμπος κορυφή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλυμπος: Ένας Μολδαβός εγκλωβισμένος ορειβάτης εντοπίστηκε από διασώστες

Ο άνδρας που είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο του Ολύμπου εντοπίστηκε το πρωί από ομάδες της Πυροσβεστικής. Είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται πεζός σε σημείο όπου τον παραλαμβάνει ασθενοφόρο.
Τρακτέρ και σκηνή αγροτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους δρόμους οι αγρότες, χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων

Οι αγρότες Καρδίτσας και Τρικάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στον Ε65, κρατώντας ανοιχτή μία λωρίδα ανά κατεύθυνση από τις 23 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις για τις γιορτές.
Κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα και τοπικές κοινωνίες: Η νέα σχέση τουρισμού και ανάπτυξης

Η κρουαζιέρα ενισχύει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, ειδικά στα νησιά, προσφέροντας σταθερό εισόδημα και στηρίζοντας επενδύσεις σε υποδομές. Το Welcome Ashore προωθεί τον διάλογο για την ορθή αξιοποίηση του τουρισμού προς όφελος των κοινοτήτων.
Αγροτική διαμαρτυρία από αέρος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς επηρεάζουν αγορά και τουρισμό οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Οι παρατεταμένες αγροτικές κινητοποιήσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε εμπόριο, τουρισμό και εστίαση, καθώς αυξάνονται οι απώλειες σε προϊόντα και το κόστος εξαγωγών, με τους φορείς να ζητούν άμεσο διάλογο για λύση πριν τις γιορτές.