ΓΔ: 1985.52 0.18% Τζίρος: 198.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αριστείδης Βουράκης
Φωτο: Αριστείδης Βουράκης, Διευθύνων Σύμβουλος Aegean Baltic Bank

Ποιοι ανησυχούν στην ΕΧΑΕ, ο Αρ. Βουράκης στην ABBank και ο Σ. Κόκκαλης

Τι είπε ο Φ. Καραβίας για ΕΧΑΕ - Euronext, τι φοβούνται οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΧΑΕ, τι σημαίνει η μεταγραφή Βουράκη στην ABBank, το «κυνήγι» επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, το κλείσιμο κύκλου για τον Κόκκαλη και η υπερένταση για το deal.

Ως αναμφίβολα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την πρόταση της Euronext για την απόκτηση της ΕΧΑΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στο περιθώριο εκδήλωσης της τράπεζας.

Ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι η κίνηση αυτή φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στον ευρωπαϊκό πυρήνα και θα έχει θετική επίδραση σε πολλά επίπεδα. Επισήμανε, ωστόσο, ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Στην ίδια εκδήλωση, στην κλασική ερώτηση των ημερών, αν «ετοιμάζετε κάποιο deal», απάντησε ότι εμείς το deal το κάναμε, εννοώντας την μεγάλη εξαγορά στην Κύπρο που οδηγεί σε άλλο επίπεδο τον όμιλο στην Κύπρο, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. 


Ποιους προβληματίζει η Euronext

Μέσα στη γενική ευφορία για το ενδιαφέρον από το Euronext για την ΕΧΑΕ, υπάρχουν και κάποιοι που προβληματίζονται και μάλιστα πολύ: το προσωπικό της ΕΧΑΕ. Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΕΧΑΕ, αλλά και με τις αμοιβές τους.

Προφανώς σε αυτή τη φάση είναι ακόμη νωρίς για να ξέρουμε αν θα γίνει κάποια ειδική συμφωνία για το μέλλον, ώστε, αν το Euronext πάρει τον πλήρη έλεγχο της ΕΧΑΕ, να υπάρχουν κάποιες διασφαλίσεις για τις θέσεις εργασίας και τις αποδοχές.

Σίγουρα, όμως, με ευρωπαϊκό έλεγχο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι αμοιβές προσωπικού αντιστοιχούν σε μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων, σε σχέση με το Euronext.

Σε ανύποπτο χρόνο, το BD είχε ελέγξει τους αριθμούς (στοιχεία 2023) και είχε βγει το ακόλουθο συμπέρασμα: Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού στην ΕΧΑΕ αντιστοιχούσαν στο ένα τρίτο (33,8%) των εσόδων, ενώ στο Euronext το αντίστοιχο ποσοστό ήταν πολύ χαμηλότερο, περίπου στο ένα πέμπτο (22,8%).

Αν, λοιπόν, δούμε ένα deal που θα «τρέξει» με αμιγώς οικονομικούς όρους, χωρίς άλλες συμφωνίες προστασίας του προσωπικού στην Ελλάδα, η λογική λέει ότι υπάρχει αρκετό λίπος και αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο από τη διοίκηση του Euronext.


Ο Αρ. Βουράκης επικεφαλής της Aegean Baltic Bank

Ένα στέλεχος που απολαμβάνει του σεβασμού των συναδέλφων, με διαδρομή 25 ετών στον τραπεζικό χώρο, αναλαμβάνει από αρχές Οκτωβρίου διευθύνων σύμβουλος της Aegean Baltic Bank.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Βουράκη, μέχρι τώρα επικεφαλής (από το 2020) της AstroBank, που εξαγοράστηκε από την Alpha Bank, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν ανώτερο στέλεχος στη JPMorgan στο Λονδίνο και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bank Audi στον Λίβανο. Επιπλέον, από τον Μάιο του 2024 διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. 

Η επιλογή του κ. Βουράκη για την Aegean Baltic Bank δείχνει ότι ο νέος μεγαλομέτοχος της τράπεζας, Τέλης Μυστακίδης, και βλέπει πολύ σοβαρά και προσδοκά πολλά από την επέκτασή του στα τραπεζικά. 

Παράλληλα όμως και η επιλογή του κ. Βουράκη να συνεχίσει τη διαδρομή του στην Aegean δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και πόροι προκειμένου η τράπεζα να μετεξελιχθεί σε κανονική τράπεζα, διεκδικώντας έναν πιο ενεργό ρόλο στην αγορά.

Η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της τράπεζας που συνεδρίασε χθες. Θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο,,αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή της AstroBank, εγκριθεί από τη ΓΣ της Aegean Baltic Bank και ληφθούν οι απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις. 


Επώδυνες αλήθειες από Ντράγκι - Μυτιληναίο

Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που έγινε χθες στο συνέδριο του Economist, ανάμεσα στον σοφό -και σωτήρα του ευρώ- Μάριο Ντράγκι και τον Ευάγγελο Μυτιληναίο. Και οι δύο ανέδειξαν μεγάλες ανεπάρκειες της Ευρώπης, που πλέον απειλούν την ίδια την υπόστασή της, σε ένα κόσμο με ιστορικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις και άγριους οικονομικούς ανταγωνισμούς.

Ο Ντράγκι επισήμανε κάτι που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί προσπαθούν να ξεχνούν: η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά δεν είναι εντελώς ενιαία, ούτε λειτουργεί όπως, για παράδειγμα, η αμερικανική. «Έχουμε ενιαία αγορά για τις οδοντόπαστες, αλλά όχι για την τεχνητή νοημοσύνη», τόνισε. 

Και το αποτέλεσμα είναι ότι υποσχόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιλέγουν την αμερικανική αγορά για να αναπτυχθούν.

Ο Ευ. Μυτιληναίος κατέδειξε πόσο εκτός πραγματικότητας μπορεί να βρίσκονται οι κομισάριοι των Βρυξελλών, όταν χαράσσουν πολιτική σε κρίσιμα θέματα με μονομερή τρόπο και αδιαφορώντας για τις παρενέργειες των μέτρων που αποφασίζουν.

Το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος ήταν έως και εξοργιστικό: μια επίτροπος (όνομα δεν είπε, αλλά όλοι κατάλαβαν ότι φωτογράφισε την πρώην επίτροπο Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον) χάραζε φιλόδοξη πολιτική για την ενεργειακή μετάβαση, χωρίς να δίνει πολλή σημασία σε μια λεπτομέρεια: ότι θα κινδύνευαν να κλείσουν τα μισά εργοστάσια μετάλλου της Ευρώπης.

Μια «λεπτομέρεια» με πολλές προεκτάσεις, αφού, όπως τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, η Ευρώπη θα έχανε μέταλλα απαραίτητα για τον τομέα της άμυνας και θα κατέληγε εξαρτημένη από την Κίνα.

Αυτό θα μπορούσε και να περιγραφεί σαν «στρατηγική μυωπία» των Βρυξελλών...


Κλείνει ένας κύκλος για τον Σ. Κόκκαλη

Στα 86 του χρόνια,, ο Σωκράτης Κόκκαλης ολοκληρώνει τη μεγάλη διαδρομή του (κράτησε περισσότερες από τρεις δεκαετίες) στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών, αφήνοντας πίσω του, εφόσον ολοκληρωθεί κανονικά η συναλλαγή που ανακοινώθηκε χθες, μια πολύ μεγαλύτερη και υγιέστερη Intralot.

Ο ιδρυτής του ομίλου θα παραμείνει στη νέα εταιρεία σε ρόλο μη εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, ενώ το deal φέρνει μεγάλες αλλαγές κορυφής στη διοίκηση της (νέας) Intralot. Ο Ρόμπσον Ριβς, διευθύνων σύμβουλος της Bally's θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και στην Intralot, ενώ ο σημερινός CEO,, Νίκος Νικολακόπουλος θα είναι  ο CEO στον τομέα των λοταριών.

Η διαδρομή της Intralot στα χρόνια του Σ. Κόκκαλη ήταν μεγάλη και πολυκύμαντη, αφού έφθασε σε σημαντικά μεγέθη και ισχυρή διεθνή παρουσία, στην πορεία αντιμετώπισε αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με σημαντικότερο τον υπερβολικό δανεισμό, κατάφερε να τα ξεπεράσει και πλέον ενώνει τις δυνάμεις της με μια ισχυρή, διεθνή εταιρεία για την επόμενη ημέρα.

Στη χθεσινή του δήλωση, ο ιδρυτής του ομίλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα προσωπικά, καθώς βλέπω την εταιρεία που ίδρυσα πριν από 33 χρόνια στην Ελλάδα και η οποία μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και του δυναμισμού της, πέτυχε να εξελιχθεί σε μία από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας λοταριών παγκοσμίως, να αποκτά νέο όραμα και προοπτικές».


Υπερένταση για το deal

Το σύνθετο deal της Ιntralot και της Bally's υποχρέωσε τα στελέχη της intralot και τους Αμερικανούς σε τρεις ώρες ύπνο το τελευταίο 24ωρο πριν τις ανακοινώσεις.

Ήταν μεγάλη η πίεση για όλους τους εμπλεκόμενους, τραπεζίτες, δικηγόρους κ.α.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ένα στέλεχος της Intralot στη στήλη, αυτό το 24ωο το ρολόι του μέτρησε ότι έκανε 6 χιλιόμετρα ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τους ορόφους του κτηρίου της Intralot στην Παιανία.


Το σαφάρι για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Το επόμενο διάστημα θα φανεί ακριβώς θα λειτουργήσει η διαδικασία ανάκτησης επιδοτήσεων που δεν έπρεπε να είχαν δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την οποία μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ένα σαφάρι που θα αρχίσει γρήγορα και εντατικά, από την Οικονομική Αστυνομία και την ΑΑΔΕ. Για τις κρίσιμες λεπτομέρειες, δηλαδή ποιους ακριβώς θα «κυνηγήσουν» οι αρχές και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να πάρουν πίσω τα αχρεωστήτως καταβληθέντα δεν ξέρουμε ακόμη πολλά.

Ίσως έχει τη σημασία, πάντως, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό, Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος πήρε τη θέση του Διονύση Σταμενίτη, περιέγραψε λίγο διαφορετικά τη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων κονδυλίων από τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε στην ομιλία του, «η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ξεκαθαρίσουμε απολύτως το ζήτημα και να κινηθούμε με ταχύτατους ρυθμούς προς τη διαφάνεια. Κάνουμε δε, μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσουμε τα χρήματα τα οποία έχουν δοθεί με παράνομο τρόπο, όταν η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει το έργο της». 

Αυτό το «όταν η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει το έργο της» δεν συμβαδίζει και πολύ με τις γρήγορες διαδικασίες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι μέχρι να βρει τους ενόχους η Δικαιοσύνη, μπορεί να περάσουν και δέκα χρόνια.

Έκτος αν έχουμε ανάκτηση δύο ταχυτήτων: μία γρήγορη από Οικονομική Αστυνομία και ΑΑΔΕ και μία σε... slow motion από δικαστήρια και υπουργείο.


Ο Ν. Δένδιας ανησυχεί

Την ανησυχία του για τη χρηματοδότηση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, χωρίς προηγούμενη δέσμευση από πλευράς Άγκυρας για εγκατάλειψη της επιθετικής της στάσης (casus belli) έναντι της Ελλάδας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας που συμμετείχε χθες, στην 29η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist. 

Όπως τόνισε μάλιστα, «το βασικό μας πρόβλημα είναι αν τα ευρωπαϊκά χρήματα, χρήματα δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δαπανηθούν με τρόπο που άμεσα ή έμμεσα απειλούν την άμυνα της Ελλάδος».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «το θέμα δεν είναι αν έχουμε τη δυνατότητα για βέτο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λειτουργεί στη βάση του βέτο. Λειτουργεί κυρίως στη βάση των συναινέσεων – και νομίζω ότι οι φίλοι και οι εταίροι μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κατανοήσουν αυτό το οξύμωρο. Να χρηματοδοτείς ένα όπλο το οποίο μπορεί να στραφεί εις βάρος ενός εκ των εταίρων της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «για εμάς, λοιπόν, είναι διττό το θέμα. Θέλουμε η Τουρκία να έχει τη μεταχείριση ενός συμμάχου, από την άλλη όμως βλέπουμε την Τουρκία ως μία χώρα η οποία έχει κηρύξει casus belli εις βάρος μας».

«Άρα», συμπλήρωσε, «η ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας χωρίς να υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της Τουρκίας ότι θα αλλάξουν αυτήν την προσέγγισή τους προς την Ελλάδα, είναι πρόβλημα».


Η δύσκολη αποτίμηση της Τεχνικής Ολυμπιακής

Η Τεχνική Ολυμπιακή είναι μια εταιρεία με ίδια κεφάλαια 182 εκατ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση 97 εκατ. ευρώ. Διαπραγματεύεται δηλαδή στο ΧΑ στο 53% της λογιστικής της αξίας. Επίσης, έχει διαθέσιμα μεγαλύτερα από τον δανεισμό της. 

Το φαινόμενο αυτό επισημάνθηκε από τους μετόχους της εταιρείας στη χθεσινή συνέλευση οι οποίοι υποστήριξαν ότι όταν λυθεί το θέμα με τις λογιστικές ζημιές από το παρελθόν και η εταιρεία μπορέσει και μοιράσει μέρισμα τότε και η μετοχή θα κινηθεί ανοδικά.

Αυτό είναι μία ανάγνωση. Η άλλη ανάγνωση που επισημαίνουν οι αναλυτές είναι οι πολυσχιδείς δραστηριότητες που αναπτύσσει η εταιρεία με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να την αποτιμήσει κάποιος σωστά και αυτό οδηγεί πολλές φορές τους αναλυτές να αγνοούν την εταιρεία και να μην την καλύπτουν. 

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ναυτιλία, στο real estate, στην ενέργεια με φωτοβολταϊκά, στις μαρίνες και τώρα στην παραγωγή ενέργειας από βιομάζα.


Βάζουν το χέρι στην τσέπη οι μεγαλομέτοχοι της Mουζάκης

Σε έκδοση υπέρ των παλαιών μετόχων μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε μετοχές προχωρεί η κλωστοβιομηχανία Μουζάκης με αναλογία 1 ομολογία για κάθε 4,7939 παλαιές μετοχές. Συνολικά θα εκδοθούν έως 6.714.286 ομολογίες με τιμή διάθεσης 0,70 ευρώ  και λόγο μετατροπής 10 ομολογίες προς 9,5 νέες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές. Η αντίστοιχη τιμή μετατροπής είναι 0,736842105263158 ευρώ, σε premium δηλαδή 49% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή των 0,4920 ευρώ.

Υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης του ΜΟΔ, θα εκδοθούν, κατόπιν της μετατροπής, 6.378.571 νέες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές και θα αντληθούν κεφάλαια ύψους έως 4.700.000,20. Η περίοδος άσκησης και διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης αρχίζει στις 10 Ιουλίου και στις 23 Ιουλίου λήγει η άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης.

Από τα καθαρά κεφάλαια 4,4 εκατ. ευρώ -αν αφαιρεθούν οι δαπάνες της έκδοσης- τα 3,08 εκατ. ευρώ έως 3,96 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την εταιρεία σε ενδεχόμενες οικονομικές υποχρεώσεις από απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank/Cepal προς την Μουζάκης επειδή η τελευταία ήταν εγγυήτρια σε δανειακό χρέος της ΗΛΙΟΣ ΑΒΕΕ.

Επίσης, ποσό μεταξύ 440.000 ευρώ έως 1,32 εκατ. ευρώ  θα διατεθεί: α) για την ενίσχυση και διεύρυνση δομών και πηγών παραγωγής και προμήθειας πρώτων υλών, (β) για την ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων και (γ) για την αναβάθμιση των επενδυτικών και μη ακινήτων που διαθέτει η Μουζάκης.

Η εταιρεία από την παραδοσιακή δραστηριότητά της (κλωστοβιομηχανία) βγάζει ζημιές και τα οριακά καθαρά κέρδη που εμφανίζει τα οφείλει στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της.  Με την κάλυψη του ΜΟΔ από τους βασικούς μετόχους θα επιδεινωθεί περαιτέρω το free float της εταιρείας.


Πολλαπλασιάζονται τα venture capital

Στην εποχή των venture capital περνά όλο και πιο γρήγορα η ελληνική επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται πλέον συνολικά 35 venture capital, όταν πριν μερικά χρόνια το πολύ να ήταν... δύο. Αυτά τα 35 venture capital αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε νεοφυείς επιχειρήσεις. 

Αυτή την πληροφορία ανέφερε η κ. Αικατερίνη Πραματάρη, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος υποστήριξης και προώθησης καινοτόμων ιδεών της Nestlé Ελλάς, με τίτλο Ignite Ideas.

Μάλιστα από το πρόγραμμα Ignite Ideas έχουν βγει πολύ ενδιαφέρουσες startup που απέδειξαν ότι δεν είναι πυροτεχνήματα αλλά κάνουν πολύ καλή και σημαντική δουλειά που έχει βρει ανταπόκριση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μερικές από αυτές είναι οι Coffeeco, Bibecoffee, Staramaki, Dataphoria. Εταιρείες που θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε νέα τους και στο μέλλον.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Κάμερες στους δρόμους από ιδιώτες, νέες φυλές στον ΣΥΡΙΖΑ και τα φρεάτια

Μοντέλο Κύπρου για τις κάμερες εξετάζει το Μαξίμου, οι «πράσινοι» της Κουμουνδούρου, οι υπεύθυνοι για τα φρεάτια στην Αθήνα, η απάντηση ΔΝΤ στον Ντράγκι, ο νέος κυρίαρχος στα logistics και η υπηρεσία της Eurobank για συνδικαιούχους.
businessdaily-Mystakidis-Telis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Νηνεμία πριν την καταιγίδα, η Aegean ΒΒ στον Μυστακίδη και η μάχη στο ΕΒΕΑ

Αναμονή νέων επεισοδίων στην σύγκρουση κυβέρνησης - Β . Μαρινάκη, έκλεισε η εξαγορά της Aegean Baltic Bank, ο διακριτικός τραπεζίτης στη Λεωφόρο, η επιστροφή Μπρατάκου στο ΕΒΕΑ, τα μπόνους στη Motor Oil και η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα αποτελέσματα Eurobank - Alpha, η εξαγορά της Aegean Baltic και η Cosmote

Τι περιμένουν να ακούσουν σήμερα οι επενδυτές από Eurobank και Alpha, η Aegean Baltic Bank περνά στον «βασιλιά του χαλκού», τα δικαιώματα του Champion League στην Cosmote με «αλμυρό» τίμημα και το «λουκέτο» σε ΑΕΠΕΥ.
MARKET MAKER

Ο μήνας που «έκαψε» καλές ειδήσεις, η αφύπνιση ΕΕΕ και ΟΤΕ και η Viohalco

Οι προσδοκίες για μια ανάκαμψη πριν λήξει ο Σεπτέμβριος, η προσπάθεια αντίδρασης της Epsilon Net μετά τη δυσάρεστη έκπληξη, η βελτιωμένη εικόνα Coca Cola HBC και ΟΤΕ και οι αποκλίνουσες πορείες των μετοχών του ομίλου Viohalco.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το «προσδεθείτε» του Φ. Καραβία, οι καραμπόλες των νέων γ.γ. και τα επιμελητήρια

Ο CEO της Eurobank ανησυχεί για τις επιπτώσεις της απότομης αύξησης των επιτοκίων, οι αλλαγές στην ομάδα των γραμματέων της κυβέρνησης, η φήμη για τις εκλογές στα επιμελητήρια, τα προβλήματα της Γερμανίας και οι καλοκαιρινές διακοπές της στήλης.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Η υπεροπλία των αγοραστών, τα κέφια των τραπεζών και η ανάκαμψη του ΟΤΕ

Η πρώτη καθαρά ανοδική συνεδρίαση της μετεκλογικής εβδομάδας, τα 29 πακέτα, η κυριαρχία της Eurobank σε τζίρο, η έξοδος του ΟΤΕ από τη... ζώνη ταλαιπωρίας, το upside της ΕΧΑΕ και το ράλι της Αλουμύλ.