ΓΔ: 1981.47 1.31% Τζίρος: 93.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:30:01
φρεγάτα Ύδρα Αιγαίο
Φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Η επιχείρηση «Ασπίδες» υποβαθμίζει συναγερμό για πλοία ΗΠΑ στην Ερυθρά

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» μειώνει το επίπεδο απειλής για πλοία ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, με αυξημένη επιφυλακή για ισραηλινά πλοία και συνεχή επιτήρηση.

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» ανακοίνωσε ότι προχωρά σε υποβάθμιση του επιπέδου συναγερμού για τα πλοία αμερικανικών συμφερόντων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, το Στενό Μπαμπ Ελ Μαντέμπ και τον Κόλπο του 'Αντεν.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, ο συναγερμός παραμένει σε ανώτερο επίπεδο για τα πλοία ισραηλινών συμφερόντων.

Παράλληλα, ο κίνδυνος θεωρείται χαμηλός για τα πλοία που πλέουν στην περιοχή και δεν συνδέονται με αμερικανικά ή ισραηλινά συμφέροντα.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης, «δεν αποκλείεται η πιθανότητα εμπορικά πλοία να θεωρηθούν στόχοι στο μέλλον».

Η επιχείρηση «Ασπίδες» συνεχίζει να υποστηρίζει την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα ως πάροχος ασφάλειας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, του Στενού Μπαμπ Ελ Μαντέμπ και του Κόλπου του Άντεν.

Η επιχείρηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εν δυνάμει απειλών και τον πιθανό τους αντίκτυπο στη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Ταυτόχρονα, η επιχείρηση παραμένει δεσμευμένη στην αμυντική της αποστολή και προσφέρει δωρεάν υποστήριξη στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάζει τις νέες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα ο Γκουντέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μέσω του Εκπροσώπου του Στεφάν Ντουζαρίκ, καταδίκασε έντονα την επανέναρξη των επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ιδίως μεταξύ 6 και 8 Ιουλίου 2025.
Διώρυγα του Σουέζ πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ραγδαίες αλλαγές στη ναυτιλία: Αβεβαιότητα σε ασφάλιση, δρομολόγια και επενδύσεις

Η παγκόσμια ναυτιλία δοκιμάζεται από έντονες πιέσεις λόγω της αστάθειας στην Ερυθρά Θάλασσα, της μειωμένης ζήτησης και των γεωπολιτικών αλλαγών, που κλονίζουν τις ισορροπίες του κλάδου.