ΓΔ: 2082.09 -0.21% Τζίρος: 42.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:54:40
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φωτο: Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη. Credit: Shutterstock

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στον παγκόσμιο Γαστρονομικό Οδηγό Michelin

Η ένταξη της Θεσσαλονίκης στον Οδηγό Michelin ενισχύει τη διεθνή της εικόνα και τον τουρισμό, αναδεικνύοντας τη μοναδική γαστρονομική ταυτότητα της πόλης και τη δυναμική της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο Γαστρονομικό Οδηγό Michelin, γεγονός που σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συστηματικής στρατηγικής του Δήμου για την ανάδειξη της μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας και κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. Η πόλη έχει διαμορφώσει τη γαστρονομική της παράδοση μέσα από τη μακραίωνη ιστορία της ως σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών, θρησκειών και πολιτισμών.

Η ένταξη στον Οδηγό Michelin επιβεβαιώνει τη γαστρονομική δυναμική της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του προορισμού και αναδεικνύοντας τη διαρκή εξέλιξη της τοπικής γαστρονομικής κοινότητας, που ξεχωρίζει για την καινοτομία της.

Η πόλη αποκτά πλέον διακριτή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, «Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μια νέα εποχή», τονίζοντας τη σημασία της αξιοποίησης του γαστρονομικού πλούτου της πόλης και την αξία της συνεργασίας για την επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα σε e-commerce περιβάλλον
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Έως 15% αύξηση στο μεταφορικό κόστος

Αύξηση έως 15% στο μεταφορικό κόστος καταγράφουν επιχειρήσεις λόγω αγροτικών αποκλεισμών, με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης να εκφράζει ανησυχία για την εορταστική περίοδο.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρώτο βραβείο σε πλατφόρμα ΑΙ για ξενοδοχεία στο Techstars Θεσσαλονίκης

Η ομάδα Zenia-X κέρδισε τη 1η θέση στο «Techstars Startup Weekend Thessaloniki» με πλατφόρμα ΤΝ για ξενοδοχεία, ενώ διακρίθηκαν επίσης οι Vardion AI με εφαρμογή για βάρδιες στην εστίαση και οι NavyFunder με πλατφόρμα για ναυτιλιακές επενδύσεις.
Χιονοδρομικό Βασιλίτσας βουνό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονο σουηδικό ενδιαφέρον για Κεντρική Μακεδονία στην έκθεση Travel News

Η Κεντρική Μακεδονία προσέλκυσε αυξημένο ενδιαφέρον στη Travel News Market 2025, με επαγγελματίες της Σουηδίας να εξετάζουν χιονοδρομικά, ιαματικές πηγές και ποιοτικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου.
Άποψη πόλης Φλώρινα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φλώρινα: Στόχος η καθιέρωση ως κορυφαίου τετρασезόν τουριστικού προορισμού

Ο δήμαρχος Φλώρινας παρουσίασε στη Philoxenia τη στρατηγική ανάδειξης της περιοχής, που πρόσφατα βραβεύτηκε από τον ΕΟΤ ως «Καλύτερος Ορεινός Προορισμός», τονίζοντας την αυθεντικότητα και το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.
Πρέσπες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέσπες: Άνοδος του τουρισμού και αυξημένη πληρότητα σε κάθε εποχή

Οι Πρέσπες εξελίσσονται σε δημοφιλή προορισμό με υψηλή πληρότητα, πλούσιες δραστηριότητες και διεθνές ενδιαφέρον, ενώ ο δήμος ενισχύει την προβολή της περιοχής σε εκθέσεις και δράσεις τουριστικής προώθησης.