ΓΔ: 2086.5 -0.99% Τζίρος: 448.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ο Άγγελος Αγγελούδης στο μετρό
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεγάλη επιτυχία για τη Χριστουγεννιάτικη Γαστρονομική Αγορά στη Θεσσαλονίκη

Η Χριστουγεννιάτικη Γαστρονομική Αγορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σημείωσε ρεκόρ επισκεπτών, με τοπικά προϊόντα, γαστρονομικές παρουσιάσεις, βραβεύσεις και παιδικές δράσεις να δημιουργούν γιορτινή ατμόσφαιρα.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ρεκόρ επισκεπτών ολοκληρώθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γαστρονομική Αγορά που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, προσφέροντας μια γιορτινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, αρώματα και τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών.

Οι επισκέπτες δημιούργησαν μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα στον χώρο του Δημαρχείου, ενώ οι πάγκοι της αγοράς ξεχώρισαν για τη μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσίαση των Νέων Chef Ambassadors της πόλης, που ανέδειξαν τις δυνατότητες της τοπικής γαστρονομίας.

Οι chefs Βασίλης Μουρατίδης, Σοφία Τεφτσή και Γιάννης Κατσαντώνης, μαζί με τον pastry chef Αλέξανδρο Αλεξίου, παρουσίασαν δημιουργίες εμπνευσμένες από την παράδοση. Ξεχώρισαν η αυθεντική ποντιακή πίτα, η ψαρόσουπα βελουτέ, το πολίτικο παστίτσιο και το τραγανό μιλφέιγ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η εκδήλωση αποτέλεσε επίσης πλατφόρμα ανάδειξης τοπικών προϊόντων, όπως σαρμαδάκια, τυριά, βότανα, σάλτσες, κρασιά, μέλι και ελληνικό καφέ. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν μοναδικά δώρα, ενισχύοντας την τοπική παραγωγή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τελετή αναγόρευσης των νέων επαγγελματιών της γαστρονομίας. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, απένειμε στους Chef Ambassadors τιμητικό πάπυρο και μετάλλιο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλειος Γάκης, ολοκλήρωσε την τελετή, απονέμοντας στους chefs τους επίσημους σκούφους μαγειρικής, σηματοδοτώντας την έναρξη της θητείας τους ως πρεσβευτές γεύσης της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως η εκδήλωση αναδεικνύει τον ανοιχτό και δημιουργικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας συγχαρητήρια σε παραγωγούς, επιχειρήσεις και τους νέους Chef Ambassadors. 

Όπως σημείωσε, «τέτοιες δράσεις αποτελούν έμπρακτη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και υπενθυμίζουν ότι τα Χριστούγεννα είναι, πάνω απ’ όλα, η χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς».

Από την πλευρά του, ο κ. Γάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης, αναφέροντας ότι «η φετινή Χριστουγεννιάτικη Γαστρονομική Αγορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως ετήσιο γαστρονομικό ραντεβού για όλους τους Θεσσαλονικείς».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και η παιδική γωνιά της εκδήλωσης, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για οικογένειες. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, όπως face painting με χριστουγεννιάτικα σχέδια και παρασκευή μελομακάρονων.

Παράλληλα, ο Άγιος Βασίλης υποδέχθηκε τους μικρούς επισκέπτες, μοιράζοντας ευχές και φωτογραφιζόμενος μαζί τους, προσφέροντας χαρά και εορταστική διάθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
ΔΙΕΘΝΗ

Έκθεση Μ. Βαρλάμη για τον Μέγα Αλέξανδρο στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Η Αλεξάνδρεια φιλοξενεί τη συλλογή του Μάκη Βαρλάμη με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο στη Βιβλιοθήκη μέχρι τον Ιανουάριο, με 41 πίνακες και 12 γλυπτά. Εκδήλωση τίμησε τη διαχρονική σχέση Ελληνισμού και Αιγύπτου.
Μαρία Μαυροματάκη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαυροματάκη: Καινοτομία και βιώσιμη πρόοδος στο επίκεντρο της στρατηγικής

Η Μαρία Μαυροματάκη παρουσίασε τις καινοτόμες δράσεις της Πειραιώς σε ψηφιακό μετασχηματισμό, τεχνητή νοημοσύνη και βιώσιμες λύσεις, σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη.